Blogi: Syyspäivät Långvik 5.10.2020

Keväällä kun suunnittelimme syyspäiviä, olimme hieman huolissamme kokouksen toteutumisesta.

Kesä toi vähän hengähdystaukoa, mutta kyllä kaikkien ajatuksessa oli, ettei korona ole ohi vielä syksyllä – ja niinhän siinä kävi. Tartunnat lähtivät kasvamaan kovaa vauhtia syksyn edetessä.

Suureksi iloksemme huomasimme kuitenkin, että monella oli halu tavata kollegoita ja ilmoittautumisia saatiin. n 30. Lisäksi etänä hulppeat 50 ilmoittautunutta. Aivan mahtavalla fiiliksellä vedettiin syyspäivä läpi, ja monet luennoitsijatkintulivat paikalle.

Halusimme näyttää, että kokoustaminen on turvallista ja niinpä kokoustettiin tällä kertaa yhtenä päivänä tiukalla vauhdilla, maskeilla, deseillä varustettuina ja etäisyyksiä pitäen loppuun saakka. Långvikissä tämä kaikki onnistui.

Erityisesti haluan kehua tekniikkaa. Tarve erilaisiin videoneuvotteluratkaisuihin on suuri. Hybridi, etäkokous, streemaus, Zoom, Teams , sanoja jotka eivät olleet kovin tuttuja vielä vuosi sitten. Nyt ne ovat meidän alamme ns. ” normaaleja” arkisanoja. Koulutus näiden kaikkien käytöstä ja oikeiden ratkaisujen löytämisestä olisi meille kaikille tarpeellista. Syyskokouksessa haluttiin satsata tekniikkaan, jotta etänä olevat kollegat saisivat kokea mahdollisimman hyvän syyskokouksen ja tuntea yhdessäoloa.

Monelle tämä aika on vaikea, lomautukset, jopa irtisanomiset painavat päälle. Kukaan ei tiedä mihin tämä alamme asettuu. Kyllä me joku päivä tavataan taas kasvtusten! Kaikilta vaaditaan vielä kärsivällisyyttä ja jaksamista.

Tuija Seipell luennoi meille etänä Vancouverista saakka uudesta valuutasta nimeltään Rakkaus. Siihen lopetan kirjoitukseni ja toivon kaikille kavereille, ja kollegoille rakkautta, tsemppiä ja turvallista syksyä jatkoa.

We’ll meet again 🎵 🎵
Don’t know where
Don’t know when
But I know we’ll meet again some sunny day Keep smiling through
Just like you always do
‘Till the blue skies drive the dark clouds far away 🎵
– Vera Lynn –

Christel Toivo
Koulutusvastaava CNF

Kerro verkostollesi!

Tulevia tapahtumia

Congress Network Finland ry
© 2017 Congress Network Finland ry
Y-tunnus: 0221169-6