Esittelyssä CNF ry:n hallitus

Halu vaikuttaa tapahtuma-alan kasvumahdollisuuksiin

Vuoden 2018 alusta lähtien uusi CNF ry:n hallitus aloitti toimintakautensa. Minna Sauramaa, Anu Kärkkäinen, Pia Helminen ja Christel Toivo jatkavat hallituksessa Kärkkäisen jatkaessa hallituksen puheenjohtajan ja Sauramaan varapuheenjohtajana. Uusina jäseninä hallitustehtävässä aloittivat Kristina von Konow sekä Riina Aikio.

Työryhmällä on vahva halu viedä alaa eteenpäin: vaikuttaa tapahtuma-alan kasvumahdollisuuksiin sekä lisätä alan tunnettuutta ja arvostusta. Tapahtumien alueellisista talousvaikutuksista kertominen on konkreettinen toimenpide alan arvostuksen lisäämiseksi. Myös Suomikuvan edistämistä tarvitaan. ”Suomikuvaa viedään maailmalle jo nyt myös onnistuneiden maailmanluokan tapahtumien kautta, kuten Slush”, toteaa von Konow.

Sana on kiirinyt, sillä viime vuonna Helsinki oli muiden muassa Pohjoismaiden suosisutuin kongressikaupunki. ”Voimme kaikki Suomessa yhdessä iloita siitä, että Suomen houkuttelevuus kokous- ja tapahtumamaana kasvaa vuosi vuodelta. Tämä kasvava suosiomme osoittaa monipuolisen, luotettavan ja toimivan palvelutarjooman lisäksi myös sen, että meillä Suomessa on valtavasti ammattitaitoa ja osaamista, jota arvostetaan kansainvälisesti”, iloitsee Sauramaa.

Positiivisesta tapahtuma-alan nosteesta huolimatta, näköpiirissä on myös haasteita. Työvoimapula on alallamme koko ajan kasvava ongelma. ”Kansainväliset kongressivieraat yllättyvät Suomessa sunnuntaisin, kun ravintolat ovat pääsääntöisesti suljettuna. Myös tästä sunnuntaipäivien palkkakustannuksista olisi kyettävä keskustelemaan avoimesti ja löytää yhteisesti kestäviä ratkaisukeinoja”, pohtii Toivo.  Samoilla linjoilla on von Konow ja muistuttaa: ”Ala kasvaa, kunhan muistamme kehittää palveluja vastaamaan nykyihmisten tarpeita ja toiveita.”

Tapahtuma-alan kasvun esteet ovat yksi teema, joita CNF ry haluaa nostaa keskusteluun yhdessä alan toimijoiden kanssa. ”Juuri tällä hetkellä alan edunvalvonta, tutkitun tiedon jakaminen, tutkimustoiminnan tukeminen ja verkoston kehittäminen ovat tärkeimpinä painopisteinä CNF:ssä”, kiteyttää puheenjohtaja Kärkkäinen. “Aktiivisella viestinnän yhteistyöllä voimme saada alan asiantuntijoiden sanomaa eteenpäin myös valtakunnan päättäviin elimiin”, uskoo Aikio.

Hallituksella ei ainakaan osaamista puutu, sillä kuuden naisen energisellä tiimillä on roppakaupalla kokemusta. Naisten taustalla löytyy kokemusta niin matkailu- kuin tapahtuma- ja kongressialalta. Mikäli naisilta kysyttäisiin ravintolan pyörittämisestä, kongressin järjestämisestä, kartanon emännöinnistä, matkakohteen johtamiselta, lentoyhtiön liiketoiminnasta, tapahtumatalon tai liiketoiminnan johtamisesta, eivät neuvot loppuisi kesken. Osaamisen yhdistelmänä käsissämme voisi olla melkoinen matkailualan monitoimiyritys!

Tapahtuma –ja kongressialan ammattilaiset ovat selkeästi sitoutuneita: globaali työkenttä sekä yhteistyö ovat työssä läsnä, eikä alalta irrottauduta herkästi: ”Tämä työ on monipuolista ja samalla haastavaa – se pitää minut varpaillani. Inspiroidun suuresti ihanista kollegoistani, joita minulla on paitsi Visit Tampereessa ja Tampereella, myös koko maassa ja maailmassa. Kongressiporukka on kuin yhtä suurta perhettä – se lienee syy siihen, että tältä alalta ei hevin lähdetä!,” toteaa Helminen.

CNF:n hallituksella on visio yhtenäisemmästä paremmin ymmärretystä ja resursoidusta alasta, jota rakennetaan yhdessä alan organisaatioiden ja toimijoiden kanssa. Ilmassa paljon positiivisia kasvun ja kehityksen merkkejä. ”Tarttumalla yhdessä asioihin, jotka koemme meille alalla tärkeiksi, saamme myös yhdessä paljon aikaiseksi.  Olkaa rohkeasti meihin hallituksen jäseniin yhteydessä niin pienissä kuin suurissakin asioissa, tämä yhdistys on aidosti jäsentensä verkosto”, summaa Toivo.

Kuvassa takana vasemmalta: Minna Sauramaa, Pia Helminen ja Riina Aikio. Edessä vasemmalta: Christel Toivo, Anu Kärkkäinen ja Kristina von Konow.

CNF ry:n hallitus vastuineen

puheenjohtaja
Anu Kärkkäinen
kartanon emäntä
Vanajanlinna Oy / Mukkulan Kartano, Lahti

varapuheenjohtaja
Minna Sauramaa
myyntijohtaja
Finlandia-talo Oy

talousvastaava
Kristina von Konow
liiketoimintajohtaja
Messukeskus

benchmarking
Pia Helminen
Senior Specialist
Visit Tampere / Tampere Convention Bureau

koulutus
Christel Toivo
myyntipäällikkö
Porvoon taidetehdas

viestintä
Riina Aikio
projektipäällikkö
Oulu Convention Bureau, BusinessOulu

Kerro verkostollesi!

Tulevia tapahtumia

Congress Network Finland ry
© 2017 Congress Network Finland ry
Y-tunnus: 0221169-6