Kongressikipinä-palkinto huomioi kongressien merkityksen

Kongressikipinä -palkinto kuvituskuva

 

Congress Network Finland ry:n Kongressikipinä-palkinto jaetaan henkilölle tai työryhmälle, joka on menestyksekkäästi tuonut oman alansa lääketieteellisen kongressin Suomeen, ja samalla edistänyt suomalaisen lääketieteellisen osaamisen näkyvyyttä kansainvälisesti. Nyt ensimmäistä kertaa jaettava palkinto on suuruudeltaan 6000 euroa ja sen rahoittaa Suomen Messusäätiö. 

Kansainvälinen kongressi kokoaa alan asiantuntijat yhteen. Saman katon alla kohtaavat niin kyseisen alan tunnetuimmat professorit kuin uraansa aloittelevat tutkijat, unohtamatta alan kaupallisia kehittäjiä. Paneutumalla kollegoidensa tutkimustuloksiin sekä tutustumalla näytteilleasettajien innovaatioihin osallistujat saavat tuoreinta tietoa oman alansa kehityksestä eri puolilla maailmaa. Verkostoituminen mahdollistaa tiedon jakamisen osallistujien kesken sekä uusien ideoiden synnyn niin tutkimusprojekteihin kuin innovaatioihinkin. Sijoittajat puolestaan ovat kiinnostuneita uusista innovaatioista ja heidän rahoituksensa mahdollistaa lisätutkimuksia, mikä puolestaan edelleen tukee alan kasvua.  

− Kansainväliset kongressit toimivat alustana terveydenhuollon ja lääketieteen kehittymiselle, mutta ne ovat erittäin tärkeitä myös paikallisille kokous- ja matkailualan yrityksille tuoden merkittäviä tuloja mm. kongressikeskuksille, hotelleille ja ravintoloille. Kansainvälinen kongressi tuo isäntäkaupungille verotulojen lisäksi myös huomattavaa kansainvälistä näkyvyyttä, sanoo Congress Network Finland ry:n puheenjohtaja Anna Suominen.  

Palkinnon nimi, Kongressikipinä, kuvaa kongressin voimaa. Kipinästä syttyy uusia innovatiivisia tutkimushankkeita, jotka edistävät alan uudistumista ja kasvua. 

 

Ehdota palkinnon saajaa! 

Palkinnon saajaksi voi ehdottaa vuosina 2019–2023 Suomessa järjestetyn kansainvälisen lääketieteellisen kongressin järjestelytiimiä tai yksittäistä tekijää. Kongressilla tarkoitetaan tapahtumaa, jossa on vähintään kymmenen osallistujaa, osanottajia vähintään kahdesta maasta, osanottajista vähintään 20 % ulkomailta ja kesto vähintään yksi päivä (vähintään neljä tuntia). Palkinto ei koske yrityskokousten järjestäjiä. 

Palkinnonsaajan valitsee riippumaton työryhmä, jossa on sekä lääketieteen alan että kaupallisuutta edustavien tahojen edustajia. Palkinto jaetaan keväällä 2024. 

Lähetä ehdotuksesi 8.2.2024 mennessä lomakkeella.

 

Lisätietoja Kongressikipinä -palkinnosta antavat:

Congress Network Finland ry:n varapuheenjohtaja Kaiju Pitkänen, kaiju.pitkanen@messukeskus.com, puh. 040 3581718 ja yhdistyksen sihteeri Mari Virtanen, toimisto@cnf-ry.fi, puh. 044 770 0359. 

 

Congress Network Finland ry (CNF) on suomalaisten kokous- ja kongressialan ammattilaisten yhdistys ja verkosto. Se edistää jäsentensä verkostoitumista sekä ammatillista kehittymistä, jakaa tietoa sekä toimii kokous- ja kongressialan yhtenä edunvalvojana yhdessä muiden toimijoiden kanssa. Vuonna 2023 CNF:llä oli 85 yritys/yhdistysjäsentä. Toimintaan osallistuu vuosittain satoja alan ammattilaista. www.cnf-ry.fi

Suomen Messusäätiö jakaa vuosittain noin 500 000 euron arvosta palkintoja, stipendejä ja apurahoja. Palkinnoista tunnetuimpia ovat Kaj Franck -muotoilupalkinto, Habitare-suunnittelukilpailun palkinto, Vuoden nuori suunnittelija -palkinto ja Suomen laatupalkinto. www.messusaatio.fi 

Kerro verkostollesi!

Tulevia tapahtumia

Congress Network Finland ry
© 2017 Congress Network Finland ry
Y-tunnus: 0221169-6