Lääkäri & Kongressi -palkinto 2022, haku auki

Lääkäri & Kongressi -palkinto jaetaan lääkärille, joka on tuonut menestyksekkäästi oman alansa kongressin Suomeen. Palkinnonsaaja julkistetaan tammikuussa Lääkäripäivien aikana. Nyt toista kertaa jaettava palkinto on suuruudeltaan 5000 euroa ja sen rahoittaa Suomen Messusäätiö.

Lääketieteen alan kongressien kotiuttamisen ohella palkintoperusteena voi olla myös menestyksekäs taustatyö kongressin hakemisessa tai muu myönteinen vaikuttaminen Suomen rooliin kansainvälisesti. Palkinnonsaajan valitsee lääketieteen ja tapahtuma-alan ammattilaisista koostuva valtuuskunta.

Kansainväliset kongressit tuovat alan päättäjät, asiantuntijat ja uusimmat innovaatiot Suomeen. Kongressi on aina merkittävä tulonlähde järjestämispaikkakunnalleen, ja siksi kilpailu kongressien järjestämisestä on kovaa. Messukeskus tekee kongressihankinnassa tiivistä yhteistyötä alan yritysten, tiedeyhteisöjen ja ammattilaisten sekä Helsingin kaupungin kanssa.

– Lääketieteen kongressin kotiuttaminen Suomeen edellyttää lähes poikkeuksetta sitoutunutta ja osaavaa lääkäri-tutkijaa, joka työskentelee hankkeen hyväksi oman päivätyönsä ohella. Tätä ansiokasta työtä Messusäätiö haluaa palkita, kertoo Messukeskuksen kongressipäällikkö Paula Blomster.

Messukeskus järjestää tai isännöi vuosittain noin tuhatta kokousta ja kongressia ja on tullut tunnetuksi erityisesti suurista kansainvälisistä tiede- ja järjestökongresseistaan, joissa osallistujamäärät nousevat useisiin tuhansiin.

Lääkäri & Kongressi -palkintohakemuksia voi jättää 22.12.2021 saakka osoitteessa https://messukeskus.com/laakari-kongressi-palkinto/. Valinta tehdään vuodenvaihteessa, ja palkinto jaetaan Lääkäripäivien aikana Messukeskuksessa.

Lääkäri & Kongressi -palkinto jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2020 ja silloin tunnustuksen saivat KT, professori Antti Lauerma ja professori, lastenallergologi Mika Mäkelä EAACI 2017 -kongressin tuomisesta Suomeen. Kongressiin osallistui yli 8000 delegaattia sadasta maasta.

Suomen Messusäätiö jakaa vuosittain noin 400 000 euron arvosta palkintoja, stipendejä ja apurahoja. Lääkäri & Kongressi -palkinnon ohella Messusäätiö rahoittaa mm. Vuoden Tiedekongressivaikuttaja -palkinnon, Kaj Franck -muotoilupalkinnon, Habitare-suunnittelukilpailun palkinnon, Rakkaudesta kirjaan -palkinnon ja Vuoden nuori suunnittelija -palkinnon. www.messusäätiö.fi, #messusäätiö

Lisätietoja Lääkäri & Kongressi -palkinnosta:

Messukeskus Helsinki, kongressipäällikkö Paula Blomster, 040 456 6066, paula.blomster@messukeskus.com, kongressipäällikkö Kaiju Pitkänen, 040 358 1718, kaiju.pitkanen@messukeskus.com | www.messukeskus.com

Kerro verkostollesi!

Tulevia tapahtumia

Congress Network Finland ry
© 2017 Congress Network Finland ry
Y-tunnus: 0221169-6