Lentoyhteys Vaasasta Tukholmaan käynnistyy odotettua aiemmin

Ensimmäinen lento lähtee 3.4. ja liput tulevat myyntiin 10.2. Viikko ennen pääsiäistä ja viikko pääsiäisen jälkeen lennetään kolmesti viikossa. Viikosta 16 eteenpäin lentoja on viisi viikossa.
SAS operoi Vaasa–Tukholma -yhteyden CRJ-900-suihkukoneella, johon mahtuu 90 matkustajaa ja jonka lentoaika on 45 minuuttia. Tämä tarkoittaa tervetullutta lisäystä lentotarjontaan Vaasan seudulle ja -seudulta, mille on ollut suuresti kysyntää.

– Vaasan lentoyhteyksien kysyntä on vahvassa kasvussa, ja voimme ilolla tarjota suoria lentoja Tukholmaan jo ennen pääsiäistä. Aikataulu mahdollistaa hyvät yhteydet Tukholmaan ja Tukholmasta, mutta myös kauemmas Skandinaviaan ja muualle maailmalle, jossa verkostomme on vahva, sanoo SAS:n Euroopan myyntivastaava Niko Ek.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että SAS aloittaakin Vaasa–Tukholma-lennot jo aikaisemmin. Tiedämme, kuinka kysytty tämä yhteys on sekä yritysten että yksityishenkilöiden näkökulmasta. Yhteys tarjoaa hyvät mahdollisuudet matkustaa sekä paikallisesti Tukholman alueelle että Pohjoismaihin, Eurooppaan ja muualle maailmalle. SAS aloittaa viidellä viikoittaisella lennolla, ja nyt keskitymmekin saamaan hyvää kehitystä matkustajamääriin ja lisää lentoja tulevaisuudessa. Seutumme tarvitsee hyvät lentoyhteydet, ja toivomme matkustajien nyt käyttävän lentoasemamme tarjoamia vaihtoehtoja, Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin Peter Källberg sanoo. Hän toimii lentoyhtiöiden yhteyshenkilönä ja on alueellisen lentostrategiaryhmän koordinaattori.

– Seutu, lentoyhtiöt ja Finavia ovat käyneet hyviä keskusteluja, ja nyt näemme sen tuloksen. Viime syksynä yhteistyössä Pohjanmaan kauppakamarin ja alueen yrittäjäjärjestöjen kanssa tekemämme kysely antoi myös hyvän pohjan, jolla pystyimme osoittamaan todellista kysyntää tälle lentoyhteydelle, Källberg sanoo

– Tämä on erittäin tervetullut ja odotettu uutinen. Alueen teollisuus ja elinkeinoelämä tarvitsevat ehdottomasti Tukholman yhteyttä Helsingin lisäksi. Olemme vientivetoinen seutu ja yhteydet maailmalle, ja alueen saavutettavuus ovat elintärkeä osa kilpailukykyämme. Alueellamme on myös historiallisen suuri teollisuuden investointiaalto menossa ja tämä on elintärkeä signaali investointien suhteen, sanoo Pohjanmaan kauppakamarin johtaja Mikael Hallbäck.

– Tämä on iloinen asia, että SAS avaa jälleen lennot Tukholma Vaasa välillä ja jo huhtikuussa. Kaivattu päätös joka koskettaa monia sekä liikematkailussa että yksityismatkailun puolella. Tätä linjaa tarvitaan ja nyt toivon että mahdollisimman moni varaisi ja näin todistaisimme Vaasa-Tukholma yhteyden tärkeyden. Olen myös iloinen että meillä on nyt toinen yhteys Eurooppaan ja muuhun maailmaan”, sanoo Visit Vaasan tj Max Jansson ja jatkaa; ”Tältä pohjalta on myös hyvä kehittää ja laajentaa yksityismatkailua koko Vaasan alueelle joka sisältää Unescon maailmanluonnonperintöalueen Merenkurkun saaristossa, Meteorian, alueen jo tunnetut kulttuuri- ja makuelämykset jne.
Nyt voi esimerkiksi lentää Tukholmasta Vaasaan, tutustua alueeseen ja nauttia Merenkurkun saaristosta Aurora Botnialla matkalla Ruotsiin, nähdä ja kokea Uumaja ja lentää takaisin Tukholmaan. Mitä enemmän mahdollisuuksia sen parempi kaikille.

Tervetuloa takaisin SAS!

Lisätietoja: tj Max Jansson, Visit Vaasa, max.jansson@visitvaasa.fi

Kerro verkostollesi!

Tulevia tapahtumia

Congress Network Finland ry
© 2017 Congress Network Finland ry
Y-tunnus: 0221169-6