Messukävijä on trendinenä ja reipas rahankäyttäjä

Messukävijä ehtii moneen. Hän janoaa uutuuksia, neuvoo ostovalinnoissa muitakin ja kuluttaa rahaa keskivertosuomalaista reippaammin. Messukävijän muotokuva piirtyy esiin Messukeskuksen Kantar TNS:llä teettämässä laajassa tutkimuksessa.

Messukävijät poimittiin lähikuvaan 2582 henkilöä käsittävästä TNS Mind -tietokannasta. Tiedot tutkimukseen koottiin tammi-kesäkuussa 2018.

Tulosten mukaan suomalainen messukävijä on keskimäärin 42-vuotias, hyvin koulutettu ja hyvin toimeentuleva suomalainen. Messuilla käyvät tutkimuksen mukaan yhtä lailla miehet kuin naiset (50%/50%).

– Suomalainen messukävijä on vaikuttaja ja suunnannäyttäjä. Tutkimus osoittaa, että messukävijät ovat rohkeita kokeilemaan uusia tuotemerkkejä ja muovaavat mielipiteillään muidenkin ostopäätöksiä, kiteyttää tutkimuspäällikkö Anne LahtinenKantar TNS:stä.

– Messukävijän profiili vahvistaa, että kokemuksellinen tapahtumamarkkinointi on yrityksille moninkertainen mahdollisuus. Messuilla tavoitetaan aktiiviset edelläkävijät, ja tapahtumamarkkinointi toimii kuin rengas vedessä, kun messukävijä suosittelee messuilla kokeilemiaan ja ostamiaan uutuuksia lähipiirilleen, sanoo Messukeskuksen markkinointi- ja viestintäjohtaja Maria Mroue.

Matkustaminen ja uusi tekniikka kiehtovat

Messukävijä käyttää matkailuun jopa 40 % enemmän rahaa vuodessa kuin keskivertokuluttaja. Matkakohteen valinnassa messukävijä on vaihtelunhaluinen ja kaikkiruokainen: 63 % tutkituista pyrkii lomailemaan aina uudessa paikassa, ja haluttuja ovat niin rantakohteet, kaupunkilomat kuin kaukomatkatkin.

Viihde-elektroniikkaa, sisustustarvikkeita ja muita kestokulutustavaroita messukävijä ostaa 600 eurolla keskivertokuluttajaa enemmän. Kun ostoslistalla on tekniikka, messukävijä valitsee usein keskimääräistä hinnakkaamman auton tai kodinkoneen. Jopa 71 % tutkituista seuraa kiinteästi teknologian kehitystä. Haluttuina hankintoina korostuivat autot, veneet ja kodinkoneet.

Himosisustaja ja vastuullisuuden vaalija

Liki puolet (46 %) messukävijöistä on himosisustajia. Tämäkin näkyy rahankäytössä. Messukävijä käyttää vuodessa 650 euroa sisustamiseen, kun keskivertokuluttaja pärjää 480 eurolla. Joka neljäs seuraa tiiviisti ruokatrendejä ja panostaa omaan hyvinvointiinsa laadukkain vaate- ja kosmetiikkavalinnoin.

Messukävijä syttyy myös luomuruoasta ja ostaa keskivertosuomalaista useammin vastuullisesti tuotettuja ja reilun kaupan tuotteita.

Tutkimuskooste: https://messukeskus.com/press-release/kantar-tns-messukavijan-profiili-tutkimus-12-2-2019/ 

Lisätietoja: Messukeskus Helsinki, markkinointi- ja viestintäjohtaja Maria Mroue, puh. 050 393 4974, maria.mroue@messukeskus.com. Viestintäpäällikkö Tarja Gordienko, puh. 050 5847 262, tarja.gordienko@messukeskus.com

Kantar TNS, tutkimuspäällikkö Anne Lahtinen p. 050 560 3186, anne.lahtinen@kantar.com

Kerro verkostollesi!

Tulevia tapahtumia

Congress Network Finland ry
© 2017 Congress Network Finland ry
Y-tunnus: 0221169-6