Oslo: Inspiraatiota ja oivalluksia Benchmarking-matkalta

Huhtikuussa suuntasimme kohti Osloa benchmarking-matkan merkeissä. Matkalle osallistui 24 innokasta ja uteliasta CNF:laista , jotka olivat valmiina keräämään uusia ideoita ja oivalluksia. Matka ei ollut vain tilaisuus tutustua Norjan pääkaupungin kauneuteen, vaan ennen kaikkea mahdollisuus oppia, verkostoitua ja inspiroitua. Tässä blogissa kerron matkasta tarkemmin, ja siitä, mitä kaikkea saimme siitä irti.

Osloon saavuimme hieman eri lennoilla niin Tampereelta kuin Helsingistä. Majoituimme keskustan hotelleissa, jotka tarjosivat erinomaisen tukikohdan kaupungin tutkimiseen. Hotelleina toimivat Clarion Hotel The Hub ja Comfort Hotel Karl Johan.

Torstai aamuna tunnelma oli odottava ja innostunut, sillä kaikki olivat valmiita syventymään Oslon tarjoamiin oppimismahdollisuuksiin. Ensimmäisenä kohteenamme oli Nova Spektrum, moderni ja innovatiivinen tapahtumakeskus. Nova Spektrumissa meidät otti vastaan innostunut ja asiantunteva tiimi, kun Jan ja Erik kertoivat toiminnasta. Saimme kuulla, miten he ovat onnistuneet luomaan tiloistaan vetovoimaisia ja toimivia tapahtumapaikkoja, jotka houkuttelevat vierailijoita ympäri maailmaa.

Faktaa:

  • Nova Spektrum sijaitsee noin 10 minuutin junamatkan päässä Oslon lentoasemalta ja noin 12 minuutin matkan päässä Oslon rautatieasemalta.
  • Messukeskuksen yhteydessä toimii kaksi hotellia
  • 40 000 m2
  • 5 hallia
  • 55 kokoustilaa
  • Eco-Lighthouse-sertifioitu yritys
    • Eco-Lighthouse on ensimmäinen kansallinen sertifiointijärjestelmä Euroopassa, joka on saanut Euroopan komission tunnustuksen. Tämä tunnustus osoittaa, että järjestelmä vastaa kansainvälisten merkkijärjestelmien (EMAS ja ISO 14001) standardeja ja laatua.

Nova Spektrum omistaa Oslon keskustassa sijaitsevan tapahtumakeskus Oslo Spektrumin, joka on kahden minuutin kävelymatkan päässä Oslon päärautatieasemalta. Saimme myös kuulla ja nähdä suunnitelmasta uudesta konferenssikeskuksesta, jonka kapasiteetti on 3000 henkilöä ja arvioitu avajaisvuosi on 2028. Käynti Nova Spektrumissa oli erinomainen lähtölaukaus benchmarking-matkallemme, ja se viritti meissä kaikissa innostusta ja uusia ideoita, joita odotimme innolla pääsevämme jakamaan ja kehittämään eteenpäin. Minulle jäivät erityisesti mieleen vierailun aikana esitellyt tulevaisuuden suunnitelmat sekä vastuullisuus, johon NOVA Spektrum on panostanut merkittävästi.

Lounaan jälkeen pääsimme tutustumaan Oslon Oopperaan ja Balettiin. Ikoninen rakennus, joka sijaitsee kauniilla paikalla Oslon satamassa, tarjosi mahdollisuuden kurkistaa kulissien taakse ja nähdä, miten maailmanluokan esityksiä valmistellaan. Oppaamme, joka kaikkien yllätykseksi oli entinen balettitanssija Suomesta, johdatti meidät teatterin upeisiin tiloihin ja kertoi mielenkiintoisia tarinoita sen historiasta ja arkkitehtuurista. Knoppitietona kerrottakoon, että Oslon oopperatalon rakentamisen yhteydessä E18-moottoritie siirrettiin maan alle, mikä oli merkittävä infrastruktuuriprojekti. Tunnelin rakentaminen, tunnettu nimellä Bjørvikatunneli, mahdollisti Oslon satama-alueen kehittämisen. Tämä siirto paransi ympäristön laatua ja mahdollisti alueen kehittämisen moderniksi ja houkuttelevaksi osaksi kaupunkia.

Päivän viimeisenä kohteena oli Nobel Peace Center. Kun astumme sisään Nobel Peace Centeriin, meitä tervehtii rauhan ilmapiiri ja inspiraatio. Moderni museo on omistettu rauhanvoittajille ja niiden perinnölle, jotka ovat tehneet maailmasta paremman paikan. Tutustumme innokkaina Nobel-palkinnon saajiin ja heidän rohkeaan työhönsä rauhan edistämiseksi eri puolilla maailmaa. Jokainen esillä oleva tarina syvensi ymmärrystämme ihmisen voimasta ja sitoutumisesta muutokseen. Oppaamme kertoivat lisäksi, miten heidän tiloissaan voidaan järjestää yksityistilaisuuksia, jotka luovat ikimuistoisen illan.

Ensimmäinen benchmarking päivämme päättyi kaupunkikierrokseen Oslossa. Oppaan mukana saimme loistavan mahdollisuuden tutustua kaupungin historiaan, kulttuuriin ja merkittäviin nähtävyyksiin. Opastetun kierroksen aikana saimme mm. tilaisuuden vierailla Oslon kuninkaallisen palatsin pihassa, ja juuri sopivasti, sillä itse kuningas sattui lähtemään liikkeelle turvakaartinsa saattamana. Hetken kuluttua totesimme hänen olevan vielä paikallisen pankin luona. Tällaiset odottamattomat hetket toivat erityistä viehätystä päiväämme ja tekivät kaupungin historiasta ja nykypäivästä elävän osan vierailuamme.

Päivän seikkailun jälkeen, ilta huipentui herkulliseen illalliseen Sjömagasinet ravintolassa. Tämä Michelin Guiden -suosituslistalla oleva ravintola sijaitsee kauniilla paikalla Oslossa, tarjoten upean näkymän satamaan ja merelle. Ravintola tarjosi meille unohtumattoman gastronomisen elämyksen, sillä ruoka oli taivaallisen hyvää. Puheensorina täytti tilan, kun CNF:n jäsenet jakoivat päivän aikana syntyneitä ajatuksiaan ja näkemyksiään. Keskustelut virtasivat vilkkaasti, ja oli ilo nähdä, kuinka jokainen inspiroitui päivän kokemuksista. Illallinen Oslon sydämessä ei pettänyt odotuksia, vaan ylitti ne monin verroin tarjoten meille makumatkan, jota emme unohda.

 

Innovatiivisia kohtaamisia ja historiallisia aarteita: toisen päivän seikkailu Oslossa

Toinen päivämme Oslossa alkoi innostavalla tapaamisella Innovation Norwayn ja Visit Oslon edustajien kanssa. Tämä oli loistava tilaisuus saada tietoa kaupungin uusimmista innovaatioista ja matkailumahdollisuuksista. Keskustelut olivat antoisia ja inspiroivia, ja saimme paljon hyödyllistä tietoa, joka auttaisi meitä suunnittelemaan päivän seuraavat askeleet.

Tapaamisen jälkeen hyppäsimme bussiin kohti Fram-museota, missä meitä odotti seikkailu merellisten tarinoiden maailmassa. Fram-laiva on keskeinen näyttelyesine museossa, ja se on sijoitettu vaikuttavasti rakennuksen sisään erityisen suunnittelun ansiosta. Ensin laiva siirrettiin museon perustuksille, minkä jälkeen rakennus rakennettiin sen ympärille. Huolellinen suunnittelu varmisti, että laiva on nähtävissä kaikista kulmista ja suojattuna sääolosuhteilta. Kävijät voivat kiertää laivan ympärillä ja nousta sen kannelle, mikä tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua laivaan. Museo kertoo Norjan tutkimusmatkoista ja tutkijoiden seikkailuista napapiirillä. Näyttelyt veivät meidät ajassa taaksepäin, antaen meille ymmärrystä tutkimusmatkojen haasteista ja sankareista, jotka uskalsivat kohdata tuntemattoman. Erityisen kiehtovaa oli kuulla, kuinka laivan kannella järjestetään yhä tänäkin päivänä yksityistilaisuuksia, joissa vieraat voivat nauttia upeasta illallisesta historiallisessa ympäristössä, merituulen ja menneiden seikkailujen henkeä aistien.

Päivän ja koko benchmarking-matkan päätteeksi nautimme herkullisen lounaan museon ravintolassa. Ruokailuhetki tarjosi tilaisuuden jakaa ajatuksia ja keskustella päivän ja koko matkamme kokemuksista. Lounaan jälkeen olikin aika suunnata kotimatkalle, ja hyvästelimme Oslon, lupauksena palata uudelleen tulevaisuudessa.

 

Lopputunnelmat

Benchmarking-matkamme tarjosi arvokkaita oivalluksia ja inspiraatiota, jotka parantavat ymmärrystämme työmme merkityksestä ja antavat meille uusia näkökulmia haasteisiin ja mahdollisuuksiin. Kokemukset eivät ainoastaan rikastuta työelämäämme, vaan antavat myös eväitä henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen. Matka täytti varmasti meidät kaikki uudella energialla ja innostuksella. Oslo tarjosi meille paitsi uusia ajatuksia ja näkökulmia, myös unohtumattomia hetkiä ja kohtaamisia niin kohteiden yhteyshenkilöiden kuin CNF:läisten kesken, jotka jäävät syvälle sydämiimme.

Kiitos Charissa paljon, että olit mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa tätä benchmarking-matkaa kanssani. Sinun panoksesi ja energiasi olivat korvaamattomia, ja olen todella kiitollinen ystävyydestäsi ja tuestasi. Kiitokset menevät myös Pia Helmiselle Oslo vinkeistä sekä CNF:n hallitukselle ja tietenkin kaikille osallistujille.

Kiitos Oslo, että avasit meille ovesi ja annoit mahdollisuuden kokea kaupunkisi ainutlaatuisuuden. Nähdään pian!

-Anne Pesonen, Talo Events

Kerro verkostollesi!

Tulevia tapahtumia

Congress Network Finland ry
© 2017 Congress Network Finland ry
Y-tunnus: 0221169-6