Tampere-talo valitsi vastuullisemmin – edelläkävijä vahvistaa Tampereen asemaa tapahtumapääkaupunkina

Ohjelmistoltaan, tapahtumiltaan ja kävijämäärältään Suomen suurin ja monipuolisin kulttuuri- ja kongressikeskus Tampere-talo, on ylpeä saavutuksestaan Valitse vastuullisemmin -merkin suhteen. Tampere-talo on ensimmäinen suomalainen tapahtumatila, joka on onnistunut täyttämään kaikki 22 tapahtumatiloille asetettua vastuullisuuskriteeriä. Tieto ilmenee tarkastelemalla MyHelsingin ja Visit Tampereen Valitse vastuullisemmin –palveluita. Saavutus vahvistaa Tampere-talon asemaa kestävän kehityksen pioneeriorganisaationa tapahtuma-alalla Suomessa, samalla kun se sitoutuu kestävään tulevaisuuteen.

Tampere-talolla on pitkään ollut palvelussa 21 kriteeriä. Puuttuva kriteeri täyttyi henkilökunnan ilmaistua toiveensa saada käyttää työaikaansa vapaaehtoistyöhön, ja sen mahdollistamisesta marraskuussa 2023. Jokainen työntekijä sai halutessaan käyttää tunnin viikossa omaa työaikaansa valitsemaansa vapaaehtoistyöhön. Toimintamallista tehtiin pysyvä käytäntö ja se on hyvä esimerkki Tampere-talon sitoutumisesta vastuulliseen toimintaan.

Valitse vastuullisemmin – Kestävän kuluttamisen opas

Visit Tampereen Valitse vastuullisemmin –palvelu toimii oppaana kestävämpiin valintoihin. Palvelu kannustaa ja kirittää paikallisia yrityksiä kohti ilmastoystävällisempää tulevaisuutta. Valitse vastuullisemmin -palveluun liittyvät yritykset, mukaan lukien Tampere-talo, on helppo tunnistaa punaisesta sydäntunnuksesta Visit Tampereen sivuilla.

”Valitse vastuullisemmin –palvelun tavoite on auttaa löytämään kestävämpiä elämyksiä Tampereella. Yrityksille siitä on pyritty tekemään matalan kynnyksen väline vastuullisuuden kehittämiseen. Se kattaa kuitenkin laajasti kestävyyden eri osa-alueet, joten kaikkien kriteerien täyttäminen on todella upea saavutus ja kertoo vahvasta ja monipuolisesta vastuullisuustyöstä”, kertoo Visit Tampereen kestävän matkailun projektipäällikkö Matti Pollari.

Tampereen tavoitteena on kasvaa kestävästi ja saavuttaa hiilineutraalius vuoteen 2030 mennessä. Valitse vastuullisemmin -palvelu rohkaisee toimijoita tekemään kestäviä valintoja ja edistää kestävää kehitystä Tampereella. Valitse vastuullisemmin on alun perin Helsinki Marketing Oy:n lanseeraama palvelu, jonka kriteeristö räätälöitiin Tampereelle yhdessä Demos Helsingin kanssa.

Tampere-talo – 30 vuotta edelläkävijyyttä

Vastuullisuudessa Tampere-talo on ollut edelläkävijä laatiessaan ensimmäisen ympäristöohjelmansa jo 1990-luvun alussa ja saavuttaen pohjoismaisen Joutsenmerkin vuonna 2014. Tampere-talo on ollut hiilineutraali kiinteistö vuodesta 2019 lähtien ja vuonna 2022 Joutsenmerkki päivitettiin vastaamaan tiukempia kriteerejä. Tampere-talo on myös ylpeä Ekokompassi ja Sustainable Travel Finland -sertifikaateistaan. Viime vuosina tapahtumayhtiö on panostanut myös vahvasti taloudelliseen ja sosiaaliseen vastuuseen.

Vuonna 2023 Tampere-talon yhteisölle tuottamat ilmaistapahtumat huomioitiin Keskuskauppakamarin Vuoden vastuullisuusteko-kilpailun finaalipaikalla, jonka lisäksi Tampere-talo sai Tampereen kaupungin vammaisneuvoston kunniamaininnan tiedostavien ja esteettömien julkisten WC-tilojen toteuttamisesta.

“Tampere-talo on sitoutunut pitkäjänteiseen kestävän kehityksen tukemiseen sekä vastuullisuuteen. On mainiota, että tamperelainen tapahtumatila saavuttaa kaikki kriteerit ensimmäisenä – se vahvistaa Tampereen asemaa Suomen tapahtumapääkaupunkina”, iloitsee Tampere-talon vastuullisuuspäällikkö Marko Koivisto.

Yhteyshenkilöt

Eeva Kivikkola, Markkinoinnin asiantuntija, Tampere-talo-konserni, Kokoukset, kongressit, yritystilaisuudet ja vastuullisuus, 046 9227787, eeva.kivikkola@tampere-talo.fi

Marko Koivisto, Kiinteistö-, turvallisuus- ja vastuullisuuspäällikkö, Tampere-talo Oy, 03 243 4238, marko.koivisto@tampere-talo.fi

Kerro verkostollesi!

Tulevia tapahtumia

Congress Network Finland ry
© 2017 Congress Network Finland ry
Y-tunnus: 0221169-6