Haaga-Helia

Tapahtumien hybridit ratkaisut – hanke käynnistymässä

Haaga-Helia ammattikorkeakoulun koordinoiman hankkeen tavoitteena on tukea koronasta pahoin kärsinyttä tapahtuma-alaa. Hankkeessa kehitetään tapahtuma-alan palveluita käyttäjälähtöisesti hyödyntäen palvelumuotoilun menetelmiä. Tavoitteena on, että yritykset voivat rakentaa uusia tuote- ja palvelukonsepteja, jotka hyödyntävät hybridiratkaisuja.

Tapahtuma-ala on pandemian johdosta kokenut valtavan murroksen ja on ottanut virtuaaliulottuvuuden käyttöön laajasti. Ala ennustaa hybriditapahtumien jatkumista, myös pandemian päätyttyä, ja liikematkustus (kokoukset, kongressit, messut) eivät ehkä koskaan pala ennalleen. Personointi, siis räätälöity tapahtumakokemus, on entistä tärkeämpi kun yhdistetään sekä paikan päällä oleva ja etäyleisö, riippumatta siitä minkälainen tapahtuma on kyseessä (festivaalit, liike-elämän tapahtumat, urheilutapahtumat, näyttelyavajaiset, kulttuuritapahtumat yms.). Myös tapahtumajärjestäjät hyötyvät siitä, että he voivat laajentaa yleisöään, kun tapahtumien paikka-sidonnaisuus poistuu.

Hanke toteutetaan vahvassa yhteistyössä tapahtuma-alan toimijoiden kanssa ja hankkeen sisältöön pääsee vielä vaikuttamaan. Hankeen alustavat tavoitteet:

  1. Luodaan ja testataan uusia hybriditapahtuman malleja, luodaan uudenlaisia asiakaskokemuksia sekä tuodaan esille asiakkaille hybriditapahtumien uudet mahdollisuudet
  2. Tehdään klusterikartoitus ja törmäytetään eri alojen toimijoita (tuodaan yhteen alustajan tarjoajat, majoitus- ja ravintola-ala, kokoushotellit, studiot, tapahtumatoimistot, yritysasiakkaat)
  3. Kehitetään yritysten osaamista: rakennetaan mobiilistudio, jossa yritykset pääsevät käytännössä testaamaan ja toteuttamaan hybriditapahtumia sekä oppimaan hybriditapahtumien prosesseja

Jos hanke kiinnostaa, kysy lisätietoja:

Monika Birkle, tapahtumatuotannon lehtori monika.birkle@haaga-helia.fi

Sirpa Lassila, yliopettaja, palveluliiketoiminta ja innovaatiot sirpa.lassila@haaga-helia.fi

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu | Haaga-Helia University of Applied Sciences
Ratapihantie 13
FI-00520 Helsinki
www.haaga-helia.fi

@haagahelia | @haagaheliaamk | #haagahelia

Kerro verkostollesi!

Tulevia tapahtumia

Congress Network Finland ry
© 2017 Congress Network Finland ry
Y-tunnus: 0221169-6