Vastuullisuus ja elämykset etunenässä – CWT kokosi kokouksien ja tapahtumien trendit 2020

CWT Meeting & Eventsin julkaisemassa raportissa käsitellään vuonna 2020 pidettävien kokouksien ja tapahtumien trendejä ja niiden taustamuuttujia. Tässä niistä keskeisimpiä.

Kasvava tapahtuma-ala

Arvioiden mukaan tapahtuma- ja kokousala on noin 750 miljardin euron bisnes, joka kasvaa noin kahdeksan prosentin vuosivauhtia. Vaikka Brexit luo epävarmuutta markkinoille, tapahtuma-alan tulevaisuus näyttää valoisalta myös Euroopassa. Kehittyvät markkinat, kuten Kiina ja Intia, siivittävät globaalia kehitystä.

Digitalisaatio

Uudella laitteistoilla, markkinoinnissa hyödynnetyllä tekoälyllä ja 5G:n avulla saadaan luotua tehokkaasti uudenlaista sisältöä tapahtumiin.

Vastuullinen bisnes

Ottaa kokonaisvaltaisesti huomioon ympäristön, taloudellisen ja sosiaalisen kestävyyden. Vastuullisuus on raportin mukaan vuoden 2020 avaintekijöitä.

Fiksumpia kokouksia keskitetysti

Monet ylikansalliset tapahtumatoimijat suunnittelevat tapahtuma- ja kokousstrategiansa globaalia mittakaavaa käyttäen. Näin karsitaan kuluja ja automatisoidaan toimintoja. Hyvät tavoitteet ja käytännöt voi skaalata kunkin tapahtuman kokoiseksi, kun niistä on ensin päätetty keskitetysti strategisella tasolla.

Sukupolvenvaihdos

Sukupolvenvaihdoksen myötä tapahtumissa käyminen ei ole enää tarpeeksi, vaan kokemuksen pitää aktivoida ja tuoda tapahtumassa kävijälle elämyksiä.

Euroopan top 5 kaupunkia

Raportissa listattiin kaupungit, jotka ovat vahvasti mukana ensi vuonna tapahtumissa ja kokouksissa Euroopassa:

  1. Lontoo
  2. Frankfurt
  3. Pariisi
  4. Berliini
  5. Barcelona

Koko raportti luettavissa/ladattavissa täältä.

Kerro verkostollesi!

Tulevia tapahtumia

Congress Network Finland ry
© 2017 Congress Network Finland ry
Y-tunnus: 0221169-6