Tuula Poutanen – Muistoja CNF-matkani varrelta

Aiheet:

Minut tai paremminkin yritykseni Avete valittiin vuonna 2016 CNF:n sihteeriksi kilpailutuksen kautta. Oli kiva palata rakkaalle toimialalle, joka oli minulle tuttu jo muutaman vuosikymmenen ajalta, jolloin vastasin Jyväskylän kansainvälisestä kokous- ja kongressimarkkinoinnista sekä osallistuin muidenkin suurtapahtumien hankintaan vuoteen 2006 asti. Ja uudelleen yrittäjänä muutaman vuoden ajan. Siirryin nimittäin yrittäjäksi v. 2006, kun Jyväskylässä pölläytettiin matkailuorganisaatioita oikein kunnolla.

Tuula CNF:n syyspäivillä Eerikkilässä 2023.

Sihteeri topakkana Eerikkilän syyspäivillä 2023.

CNF:n sihteerisopimustani jatkettiin kolmeen otteeseen, joten nyt syksyllä tuli täyteen peräti 7,5 vuotta sihteerinä. Oli se vaan mukavaa ja antoisaa hommaa! Niin kuin tiedät, kokous- ja kongressialalla toimii huikean kovia ammattilaisia, jotka ovat kaiken lisäksi ulospäinsuuntautuneita ja huumorintajuisia ihmisiä. Mikäs minulla oli sellaisessa porukassa toimia, kun hallituksetkin koostuivat alan huipputyypeistä. Ensimmäinen 4-vuotiskausi meni Kärkkäisen Anun ja muiden kovan luokan ammattilaisten kanssa toteuttamalla yhdistyksen toimintamuotojen ja -sisältöjen sekä viestinnän kehittämisvaihe. Laatikaisen Riikan johdolla tehtiin upeat kotisivut ja mentiin someen. Oulun Riina ja Seinäjoen sisäänheittäjä Jenniina jatkoivat vuorollaan viestinnän kehittämistöitä ja paljon uusia tehokkaita työkaluja otettiin käyttöön. Minun henkilökohtainen missioni oli viedä pilveen koko toimisto ja hallinto, jotta keskeisillä henkilöillä on aina käytettävissään kaikki tärkeä tieto ja tehdyt päätökset. Taka-ajatuksenani oli myös se, etteivät yhdistyksen immateriaali- ja materiaaliaineistot voi olla vain sihteerin käytettävissä, jos vaikka sattuisi joitain ennakoimattomia resurssi- tai teknisiä ongelmia. Näissä tavoitteissa onnistuttiinkin mielestäni hyvin.

Kortepuron Jussi otti ohjat n. vuosi ennen koronapandemiaa ja uusi hallitus ehti hänen johdollaan juuri ja juuri päästä vauhtiin, kun kriisi laittoi kaikki toiminnot uusiksi. Siinä sitten koko hallitus joutui tosi töihin, kun mietittiin mitä ja miten yhdistyksen toimintaa voidaan jatkaa niin, ettei yhteys jäsenistöön katkea. Kaikillahan oli samanaikaisesti tietysti suuri huoli ja vastuu omissa työtehtävissään kriisistä selviytymisestä. Kortepuron Jussi oli avainhenkilö ylläpitämään rentoa ja avointa ilmapiiriä sekä yhdistyksen tapahtumissa että hallituksen kokouksissa. Koko ihanalle hallitukselle Jussille, Kaijulle, Miralle, Pialle, Juhalle ja Charissalle erityiskiitokset tsempistä ja kannustavista palautteista!

Vasemmalta: Mira Mäkelä, Charissa McCarron, Juha Leskinen, Pia Sihvonen, Kaiju Pitkänen ja Jussi Kortepuro.

CNF:n omat tapahtumat ovat olleet niitä ihanimpia hetkiä. Sellaista kollegiaalisuutta ja lämpöä kokee harvoin muissa näinkin suurissa yhteisöissä. Sihteerinä ei tietysti voinut osallistua kaikkeen ammatilliseen antiin, kun yritin omalta osaltani pitää tapahtuman käytännön langat käsissä. Tärkeimpiä ja antoisimpia hetkiä olivat paussit, kaffetauot, lounaat ja ennen kaikkea illanvietot. Vieläkin palautuu mieleeni iloinen puheensorina, pöhinä ja nauru – hauskaa oli!

CNF:n syyspäivät Haikon kartanossa 2017.

CNF:n syyspäivät upeissa puitteissa Haikon kartanossa 2017.

Olen ihan rehellisesti sanoen ikionnellinen noista hienoista vuosista kanssanne. Toivottavasti vaalitte herkällä otteella sitä ainutlaatuista henkeä ja välittömyyttä, jotka ovat mielestäni todella suuria arvoja CNF:ssä.

Mitäs nyt?

En todellakaan ole jäänyt ns. tuleen makaamaan, vaan suunnannut energiani ja kiinnostukseni aiheisiin, jotka myös ovat todella lähellä sydäntäni. Jatkan edelleen vuosi sitten alkanutta tehtävääni Jyväskylä-Seuran sihteerinä, pääosin talkootyönä, mutta kuitenkin pientä korvausta vastaan. Olen ollut seuran jäsenen ns. aina, joten tehtävään liukuminen kävi sujuvasti. Luonteeni mukaisesti olen aloittanut kehittämään samoja asioita kuin CNF-kauteni alussa; dokumentointia ja hallintopalvelujen vientiä pilveen.

Reissussa Peleponneksessa

Kulttuurimatkalla jossain päin Peleponnesesia

Olen aina ollut erittäin kiinnostunut historiasta. Viime vuosina olen lähinnä lukenut ja osallistunut silloin tällöin aihepiirin luennoille ja webinaareihin. Tyypilliseen tapaani liityin jo aiemmin Jyväskylän Historiallisen Seuran lisäksi nyt myös Villa Lanten Ystävät ry:hyn ja Suomen Ateenan Ystävät ry:hyn, joiden kautta on tiedossa todella mielenkiintoisia webinaareja ja matkoja antiikin kohteisiin.  Sinänsä on ollut merkillistä, ettei matkailu ole moneen vuoteen enää kiinnostanut, vaikka olin aiemmin intohimoinen reissaaja. No, nyt tällaiset kulttuurimatkat ovat herättäneet kiinnostukseni uudelleen. Saa nähdä miten käy.

Läksiäisillanvietossa Eerikkilässä sain muiden mukavien lahjojen lisäksi Museokortin, joka tuleekin nyt tosi käyttöön, kun on aikaa käydä päiväsaikaakin kulttuuririennoissa. Odotan into piukassa tammikuuta, jolloin Jyväskylä Sinfonialle valmistuu soiva sali Paviljongin uusittuun Encore-auditorioon. Lippu 18.1. premiääriin on jo ostettu!

Växjö, Ruotsi

CHL-finaaalissa Växjö’ssä, Ruotsissa. JYP voitti 1-0!

Historian ja kulttuurin lisäksi olen myös innokas penkkiurheilija. Seuraan aktiivisesti ennen kaikkea lätkää – JYP:iä ja Leijonia, futista – Huuhkajia, Helmareita, La Liga’a ja UEFA Champions-liigaa – sekä totta kai rallia. Sehän kuuluu jyväskyläläisenä ihan perusluonteeseen.

Joten iloisin ja kaikelle uudellekin avoimin mielin nautin nyt alkaneesta elämänvaiheestani. On ihanaa, kun on enemmän aikaa tavata ystäviä ja kavereita, joita ilokseni on kertynyt elämän varrelta niin Jyväskylästä kuin myös ulkomaita myöten. Ja eihän sitä tiedä, vaikka alkaisin preppaamaan jotain vähäisemmälle käytölle jäänyttä vierasta kieltä kuten ranskaa, saksaa tai hebreaa, jota opiskelin nuorena kibbutsilaisena.

Kiitollisena menneiden vuosien yhteistyöstä ja upeista yhteisistä hetkistä toivotan lämpimästi kaikille CNF:läisille onnellista elämää!

Jyväskylässä 21.11.2023

Tuula

tuula.poutanen@hotmail.com 

puh. 040 764 8851

 

 

Kerro verkostollesi!

Tulevia tapahtumia

Congress Network Finland ry
© 2017 Congress Network Finland ry
Y-tunnus: 0221169-6